- CIPRA: 44% români identifică dulciurile ca principala formă de răsfăț.
- CIPRA: 14% români susțin că nu consumă alcool, iar 35% spun că beau cel puțin o dată pe săptămână.
- Tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani consumă cel mai mult junk-food și alcool.
- Bărbații au o pondere mai mare când vine vorba de consum de alcool: 49%.
Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românii se răsfață mai mult ca oricând cu… mâncare. Dulciurile, junk-food-ul, tutunul și alcoolul sunt principalele surse de relaxare pentru români, arată o analiză a Asociației CIPRA.
Care sunt primele date ale studiului?
Sărbătorile de iarnă sunt cunoscute pentru tendința de face excese când vine vorba de mâncare. 44% dintre respondenți identifică consumul de zahăr drept principala formă de răsfăț, aspect care se regăsește mai des în rândul femeilor (50%) decât la bărbați (38%).
În clasament cel mai des sunt întâlnite: junkfood-ul-26%, tutun- 21% și alcool 18% cu o…