Preparatele pe care le aveau pe mese
Romanii se bucurau de preparate dulci și sărate. Lagane, paste servite de regulă cu năut, erau folosite și în prepararea unui tort de miere cu brânză ricotta proaspătă. Aceștia foloseau garum, un sos de pește fermentat, picant și sărat, pentru a da gust preparatelor, fiind utilizat chiar și ca topping pentru deserturi.
Garum are o compoziție similară cu cea a sosurilor de pește asiatice din zilele noastre, cum ar fi nuoc mam din Vietnam și nam pla din Thailanda. Pentru a obține acest sos, romanii lăsau carne, sângele și măruntaiele de pește să fermenteze în recipiente sub razele soarelui.
Carnea de vânat, precum mistrețul, iepurele și fazanul, împreună cu fructele de mare, cum ar fi stridiile crude, crustaceele și homarul, erau doar câteva dintre mâncărurile scumpe care erau servite constant la banchetul roman.
Mai mult, gazdele se întreceau servind mâncăruri exotice, cum ar fi…